077 - 150 50 50

Här säljer barn sex i Stockholm

I skogsdungar, på lyxhotell, i lägenheter och på porrklubbar. Här säljer barn sex i Stockholm. DN Stockholm har granskat den ljusskygga verkligheten.

Ena armen är vinklad över huvudet, den håller i en mobiltelefon som hon knäpper av ett foto i spegeln med. Under nakenbilden står: ”Kom och mys med söta Linnea, sexton år.” Hon är en av många svenska ungdomar i Stockholm som annonserar sex på nätet – ett växande problem, enligt prostitutionsgruppens spanare Simon Häggström.

– Vi har haft ganska många ärenden med barn som säljer sex. Men prostitution i allmänhet är en ljusskygg verksamhet och barnprostitution är extremt ljusskygg.
Annons:

Enligt en ny undersökning från Linköpings universitet har cirka 1,5 procent svenska ungdomar någon gång sålt sex, fler pojkar än flickor. Och i onsdags arrangerade Beatrice Ask (M) och Maria Larsson (KD) ett seminarium på Rosenbad om barn som exploateras sexuellt. Enligt justitieministern finns ett stort mörkertal när det kommer till barnsexhandel:

– Det här är tyvärr något som är vanligare än de flesta av oss egentligen orkar tänka på.

Läs mer

Tillbaka

Vi vill gärna veta vad du tycker om Barnperspektivet.se!

Här kan du skriva fritt. Har du förslag på förändringar, förbättringar? Saknar du något tema? Andra synpunkter? Tyck till och hjälp oss bli bättre! Skriv i den stora textrutan!

Övrig information

Kön:

© 2010 BRIS Barnperspektivet.se